Vandaag is het Blue Monday. Wat zeg je dan tegen elkaar: “Happy Blue Monday!”? 😉

Een fabeltje van formaat vertelt Wikipedia. De ‘wetenschappelijke’ formule die Cliff Arnall, Psycholoog, bedacht om “de dag waarop de meeste mensen zich treurig, weemoedig of neerslachtig voelen” aan te duiden, stuitte op veel kritiek van academici. De universiteit waar Arnall werkte distantieerde zich van hem.

Er bestaat dus niet zoiets als de meest deprimerende dag van het jaar wat goed is voor iedereen die zijn effectiviteit wil verhogen. Effectieve mensen leerden omgaan met hun gevoelens, ze ruimte te geven en trouw te blijven aan hun waarden. Zo kiezen ze voor wat ze echt belangrijk vinden en nemen ze hun verantwoordelijkheid om tegemoet te komen aan hun behoeften. Dit trainen we dagelijks in het traject ‘Persoonlijke Effectiviteit voor Professionals’.

Als het even tegenzit, doe er dan iets aan!

Als het eens tegenzit dan is het best oké om stoom af te blazen. Hunker je naar meer daglicht ? Trek je schoenen aan en maak een fikse wandeling tijdens je lunchuurtje of doe een kort ommetje voor je vertrekt naar je werk. Voel je je eens wat down dan is er altijd iemand die je kan bellen voor een goed gesprek. Tips genoeg maar de vraag is: ‘’Doe je er effectief iets mee?’.

Een voorbeeld om te illustreren. Stel dat je opstaat en je wat futloos voelt. Zin in niets. Je merkt dat je wat neerslachtig bent en beseft dat je frisse lucht en wat beweging nodig hebt. Lucht en licht, natuur. Je moet dadelijk vertrekken naar je werk en bent kribbig omdat je geen tijd hebt om te wandelen terwijl dat net is wat je nodig hebt.

  • Sta even stil bij wat je voelt

  • Vraag je af wat je nodig hebt

  • Waarom is dit zo belangrijk voor jou? Welke waarde gaat hierachter schuil?

  • Wat ga je nú doen?

  • Doe dat en feel free

De keuze is nu aan jou…

Wat doe je? Als je de tijd hebt voor een kort ommetje van enkele minuten, stap je dan even buiten vooraleer naar het werk te rijden? Beslis je om tijdens de lunch een fikse wandeling te maken? Of mopper je lekker verder en doe je er helemaal niks aan?

Je gevoel zal niet écht verdwijnen als je er geen erkenning aan geeft. Soms is het nodig om iets te doen waar je behoefte aan hebt zoals een wandeling, iemand bellen of even sporten,… En een andere keer gaat het vanzelf al beter als je beseft hoe je je voelt. Ben je nog mee? 😉

Dicht bij jezelf staan, goed kunnen omgaan met je emoties en tegemoet komen aan je behoeften helpt je ook om effectief te zijn. Waarom? Simpel, je leeft dan volgens je waarden. Door te kiezen voor wat jij belangrijk vindt, creëer je de nodige energie om obstakels op je pad aan te pakken.

Heb je wel eens moeite om je stemming om te tunen of écht te leven volgens wat jij belangrijk vindt? Plan dan vandaag je gratis adviesgesprek in.

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

VOEG JE BIJ ONZE COMMUNITY EN BELEEF VAN DICHTBIJ

Sluit je aan bij het Liesbeth Van Campfort Academy Netwerk en geniet van klankbord, kennis en samen groeien.