Hoe maak je je bedrijfsleiding geïnteresseerd voor meer HR in de organisatie?

“Ik wil meer doen dan alleen maar lonen berekenen, administratie en rekruteren maar ik weet niet hoe ik mijn bedrijfsleiding hierin mee krijg.” is één van de zinnen die ik wel eens vaker hoor bij onze klanten. Fantastische uitspraak en zo herkenbaar.

De eerste vraag die bij me opkomt bij het lezen van bovenstaande uitspraak is “Wat wil je dan méér doen dan wat je nu al doet?”. Vaak blijft het na het opsommen van enkele items dan stil bij de HR Verantwoordelijke die deze uitspraak deed. De voorstellen zijn relevant, belangrijk en nuttig dus daar schort het niet. Waar je soms wel op vastloopt is het zicht op hoe dit ‘méér doen’ past binnen de organisatie als geheel. Wát we doen moet immers bijdragen aan het organisatiedoel.

Dat ‘méér doen’ heeft zich gevormd omwille van een pijn die jij ervaart. Welke steen zit er in je schoen? Ben je uitgekeken op je takenpakket en ben je zelf op zoek naar meer uitdaging of zit je in met een specifieke situatie binnen de organisatiemuren? Leeft bij jou de behoefte om meer te kunnen doen voor de medewerkers of wil je inzetten op de vaardigheden van de teamleaders en managers? Misschien weet je nog niet helemaal hoe je dit succesvol doet en waar te starten met dergelijk project. Dat is niet zo gek, toch?

HR Bijdrage vormgeven

Of leeft bij jou de behoefte om je afdeling verder te professionaliseren en uit te bouwen maar weet je nog niet exact hoe dit er moet uitzien binnen jouw organisatie? Dat is strikt normaal zeker als je weet dat de meeste HR Verantwoordelijken, net als jij, als enige in hun organisatie aan HR doen en hier dus ook wat van kennen. Wil je voor je afdeling een sterke visie, bijdrage en plan creëren plan dan je gratis adviesgesprek.

Waar operationele managers en teamleiders elkaar hebben om samen voortgang te creëren, kennis te delen en elkaars klankbord te zijn, heb je als HR Verantwoordelijke minder sparringpartners in je eigen organisatie. Waar haal je dan je mosterd? Simpel, hier is de mosterd! Sluit je aan bij het HR Netwerk van de Liesbeth Van Campfort Academy en geniet van het klankbord, de kennis en samen groeien.

Eens je weet wat je effectief wil brengen naar de organisatie vanuit jouw HR specialisme is het aan jou om een sterk verhaal op te bouwen voor de bedrijfsleiding. Je zal uitgedaagd worden om te antwoorden op de vragen zoals

  • Waarom wil jij meer doen dan wat je nu al doet?

  • Wat wil je precies leveren?

  • Welk voordeel zal de organisatie hieruit halen?

  • Kan je dit met het huidige aantal mensen in de afdeling waarmaken?

  • Wat maakt dat je denkt dat je succesvol zal zijn?

  • Hoeveel tijd en welke middelen zal het vragen je ambitie waar te maken?

  • Wat is de ROI van jouw voorstel?

Je hebt een heldere, aantrekkelijke etalage nodig toegespitst op de behoeften van de bedrijfsleiding én die van de organisatie.

Heb je een overzicht van de dienstverlening die je in de toekomst wil bieden? Prima! Maak werk van een mooie etalage waar je management van zal smullen door middel van een elevator pitch én een krachtige presentatie van wat je te bieden hebt. Alles wat je presenteert hoort in functie te zijn van het invullen van de behoeften in de operationele teams, het management en de organisatie op zich.

Heb je nood aan extra klankbord dan zijn we er voor jou. Geef me een seintje via liesbeth.vancampfort@LVC-Academy.be en dan helpen we je graag verder.

Welcome to the next level,

Liesbeth

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

VOEG JE BIJ ONZE COMMUNITY EN BELEEF VAN DICHTBIJ

Sluit je aan bij het Liesbeth Van Campfort Academy Netwerk en geniet van klankbord, kennis en samen groeien.