Goed in je kleren én in je vel

Als professional, man of vrouw, we moeten onszelf zijn. In mijn geval, ik werk vaak met directieteams en kom veel in contact met mannen. Er zijn ook wel vrouwen maar ze zijn in de minderheid. Ik werk graag met mannen dus dat is wel oké. Ik heb er wel moeite mee gehad dat mannen heel vaak een kostuum dragen. Grijs zwart, blauw. Of misschien geen kostuum maar toch een hemd en een blazer. Ze zien er dan direct heel netjes en zelfs wat opgekleed uit.

Voor wie wat in de styling bekend is, als herfsttype sta ik helemaal niet met grijs, zwart en blauw dus heb ik eerder kleuren aan die passen bij de herfst. Min of meer vuilere tinten, bruin, oranje, bordeau, oker, groen, … zo is ook de stijl eerder comfortabel en lekker gemakkelijk zittend. Dan ben je in vergelijking met anderen soms best wel kleurrijk en mogelijk iets meer casual.

Je ziet me dan soms afgebeeld op foto’s met teams waar ik dan erg opval tussen de rest van het gezelschap. Dat zien we ook als we filmpjes maken voor projecten en opleidingen. Iedere keer opnieuw denk ik dan “goh, dat ziet er eigenlijk helemaal niet zo zakelijk of professioneel uit”. Deze belemmerende gedachte helpt me uiteraard helemaal niet vooruit. Ik heb geleerd om mezelf hierin te sussen en toch op te komen voor wie ik ben en tegemoet te komen aan mijn behoefte en waarden.

Herfsttype - Persoonlijke effectviteit

Het zit niet in je kleding maar in hoe jij je voelt in wat je draagt

Het zit namelijk niet in je kleding of je stijl. Het klopt, ik pas niet zo echt in stijf gesteven pakken en bloesjes. Dat is typisch aan herfsttypes. Dat is gewoon niet mijn ding. Door die belemmerende gedachte los te laten en toe te geven aan de kledij die bij me past die toch professioneel oogt hoe meer het voor jezelf wel werkt. Eens dat je jezelf kan zijn in je uiterlijk en jezelf echt comfortabel voelt zal je merken dat je optimaler kan presteren. Wie goed in zijn vel zit die zal dit uitstralen en hiervan voordeel ervaren binnen elk domein in zijn leven.

  • Volg de webinar – NEXT LEVEL Persoonlijke effectiviteit

  • Wees jezelf – dat werkt nog steeds het beste voor jou

  • Go with the flow – Laat je leiden door wat écht belangrijk is voor jou en kom in je ritme

De vraag is durf jij dat ook zelf herfsttype te zijn of je eigen type te zijn. En vooral durf je uitkomen voor jouw verhaal, je ware aard en alles wat erbij hoort dat ervoor zorgt dat je goed i je vel zit. Want het is net daar waar je kracht ligt en dus waar je successen liggen. Dus hoe meer dat je effectief durft te zijn wie je bent en durft te staan voor wat voor jou belangrijk is, met vallen en opstaan … hoe meer je zal zien dat succes jou kant uitkomt en het verwezenlijken van je doelen dicht in je buurt ligt.

Wil je nog meer te weten komen over goed in je vel zitten en in je kracht staan schrijf dan in voor de webinar ‘NEXT LEVEL – Persoonlijke effectiviteit’.

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

VOEG JE BIJ ONZE COMMUNITY EN BELEEF VAN DICHTBIJ

Sluit je aan bij het Liesbeth Van Campfort Academy Netwerk en geniet van klankbord, kennis en samen groeien.