Drie stappen tegelijkertijd vooruit met Platform C

“Ik heb leren delegeren en voel me veel zelfverzekerder over hoe ik met medewerkers moet omgaan.”


AN MEERSMAN, DCA

Dat Platform C ook voor kleinere bedrijven een serieuze boost kan betekenen, bewijst het verhaal van An Meersman van DCA. Een dynamisch team op post, een gelukkige bedrijfsleider die zich kan focussen op what matters en een stevig groeiende business.

An Meersman, zaakvoerder bij DCA: “Ik heb 10 jaar als eenmanszaak gewerkt maar botste tegen mijn grenzen. Er waren duidelijke opportuniteiten in de markt en ik wilde groeien, maar ik had niet het juiste personeel. Ik heb twee keer personeel aangeworven, maar dat is fout gelopen.”

Met een bondig traject zette business coach Liesbeth Van Campfort An op het juiste spoor. An: “We hebben het gestructureerd aangepakt en dat pad uitstippelen was nodig omdat ik van nature nogal de gewoonte heb om te vlinderen”. In een strategische workshop brachten ze Ans doelstellingen als bedrijf en als persoon heel concreet in kaart. Dat resulteerde in een gedetailleerd plan van aanpak, met duidelijk getimede doelstellingen. Een volgende stap was inzicht verkrijgen in de eigen leiderschapsstijl. An: “Dit was een erg nuttige oefening, want voor mij nog een blinde vlek.” Vervolgens werd het nieuwe team samengesteld, Platform C bood daar ondersteuning in teamsamenstelling. An: “Een neutrale visie van een specialist is zeer waardevol, hierdoor heb ik twee teamleden met het juiste profiel en de juiste drive aangeworven.” Tegelijkertijd coachte business consultant Liesbeth An rond leiderschap, assertiviteit en communicatie. An: “Dat zijn heel nuttige inzichten, die me helpen op zakelijk vlak maar ook privé. Er kwam een rust over me. Werken aan de ontwikkeling van mijn bedrijf én aan mijn persoonlijke ontwikkeling, dat is een bijzonder leerrijk en effectief traject.

Liesbeth pakt het leerproces heel concreet en heel praktisch aan. We hebben echt geoefend, bijvoorbeeld met onze stagiairs. Ik heb leren delegeren en voel me veel zelfverzekerder over hoe ik met medewerkers moet omgaan.”

Wat heeft de samenwerking met Platform C voor An opgeleverd? “Resultaten!” zegt An. “Ik heb het juiste team aangeworven en aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. We zijn een dynamisch team van gemotiveerde medewerkers die met passie komen werken. We hebben een sfeer gecreëerd waar we gelukkig zijn op het werk. Ik kan nu werk delegeren, zodat ik me kan focussen op het commerciële werk en de zakelijke organisatie en op het creatieve, hetgeen ik echt graag doe. Iedereen zit in zijn juiste rol.

De groei van ons bedrijf realiseert zich. Doelen bereikt!”

Liesbeth Van Campfort: “Bij DCA hebben we een mooi traject afgelegd. We vertrokken vanuit een strategische workshop waar we een analyse maakten wat An met haar bedrijf wilde bereiken. We zijn aan de tekentafel gaan zitten om te bepalen welke organisatie we daarvoor nodig hadden en we hebben ten slotte een duidelijk plan van aanpak gemaakt, inclusief kosten. Zo een workshop is ook de ‘mentale voorbereiding’ op wat er moet gebeuren. Samen hebben we het veranderplan stap voor stap geïmplementeerd en zo de gestelde doelen bereikt. Het is fijn te zien dat de inzichten ter harte zijn genomen en in actie zijn omgezet.”

“Ik heb leren delegeren en voel me veel zelfverzekerder over hoe ik met medewerkers moet omgaan.”


AN MEERSMAN, DCA

“Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik concreet verantwoordelijkheden kan delegeren, zodat ik me kan focussen op de groei en het aansturen van het bedrijf”


GERT VAN CAUWENBERGH, FINGO

“Platform C gaf ons inzicht in de verschillende manieren van leren en trainen van mensen. Maar ook in de soorten klanten en de technieken om met hen om te gaan.”


SIGRID VRANCKAERT, BTV